ZÖLDTETŐ – ZÖLDTETŐ SZIGETELÉSE

A zöldtetők már több évtizede megjelentek az egész világon. Számos európai önkormányzat támogatja a beépítésüket a városi környezetbe. Az Elevate RubberCover EPDM vízszigetelő lemez megbízható és tartós megoldást kínál zöldtetőkhöz. Az Elevate egyrétegű csapadékvíz-szigetelő lemeze robusztus, könnyű beépíteni. Ezen kívül bírja a karbantartás során jelentkező gyalogosforgalmat – karbantartásra egy idő után minden zöldtető esetén szükség van.

Miért válassza a RubberCover vízszigetelő gumilemezt?

Számos referenciaprojekt bizonyította, hogy az Elevate EPDM gumilemeze negyven évvel a beépítése után is jól teljesít.

1. Gyors és könnyű beépítés

Lángmentesen, speciális szerszámok megvásárlása nélkül, egyszerűen beépíthető.  A hidegen alkalmazott rendszert teljes felületű ragasztással lehet az alapra erősíteni, és szinte teljesen szagtalan.

2. Nagy lepelméret

Az egyrétegű vízszigetelő lemez többféle méretben kapható, ennek eredményeképpen kevesebb a helyszíni toldás és rövidebb a beépítési idő. A leplek toldásmentesen készülnek közvetlenül a gyárban.

RC tekercsek

3. Kiváló időjárás-állóság és tartósság

Az EPDM vízszigetelő lemez egy teljesen vulkanizált gumilemez, mely elsősorban EPDM polimerekből és koromból tevődik össze és ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az ózonnak és az UV sugárzásnak. Miután a lemez nem tartalmaz lágyítót vagy égésgátló adalékot, így a tulajdonságai hosszú távon változatlanul megmaradnak és ezáltal tartós szigetelési megoldást nyújt.

4. Kitűnő rugalmasság és elaszticitás

Az EPDM gumilemez -45°C-ig rugalmas marad és 300 %-ot meghaladó elaszticitásának köszönhetően, kiválóan követi az épület mozgásait.

5. Gyökérálló

A RubberCover EPDM gumilemezek sikeresen átmentek az EN 13948 és FLL gyökér-áthatolási teszten, amelyet a német FLL (Tájkutatási, -Fejlesztési és -Építési Társaság) fejlesztett ki.

6. Alkalmas csapadékvíz újrahasznosítására

Nem tartalmaz lágyítókat. Kémiai összetétele állandó. Az összegyűjtött esővíz felhasználható higiénés célokra.

 

>> Számoljon kalkulátorunkkal

 

A zöldtető gyakorlatilag azt jelenti, hogy a lapostető vízhatlan rétegére élő növényzet kerül. A zöldtetőknek két fő fajtájuk van: lehetnek extenzívek és intenzívek. Az extenzív zöldtetőkre, mely a leggyakrabban használt megoldás lapostetőkön, valamilyen varjúháj kerül (pl. pozsgás növények), mivel pehelykönnyű és nem igényel sok karbantartást. Az intenzív zöldtetőket tetőkerteknek is nevezik: ezek összetettebbek, többféle növény ültethető rájuk, például fák és bokrok, amelyek öntözést, trágyázást és karbantartást igényelnek.

Zöldtető előnyei

1. Javítja az épület környezetvédelmi besorolását, ezáltal növelve az ingatlan értékét

Ha az épületen zöldtető van, plusz pontokat kap az olyan értékelőrendszerekben, mint a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) és a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

2. Javítják a levegőminőséget és a biodiverzitást

A zöldtetők általánosan pozitívan hatnak a közegészségre és a jólétre. Élőhelyet biztosítanak növények, madarak és olyan hasznos rovarok számára, mint a poszméhek, méhek és lepkék.

3. Enyhítik a „városi hőszigethatást”

A zöldtetők egy másik jelentős előnye, hogy párologtatással nedvességet juttatnak a környezetbe. Ezen felül a növényzet felszíne jobban visszaveri a napsugarakat, mint a hagyományos tetőszerkezetek, ami tovább fokozza a hűtőhatást.

4. A zöldtetők hőszigetelők és elnyelik a zajt

zöldtetők hőszigetelők is, így kevesebb energiára van szükség az épület fűtéséhez, illetve hűtéséhez. Nyáron a zöldtetők szabályozzák a meleget, hűvösebb levegőt biztosítva a belterekben. Hidegben csökkentik az épület hőveszteségét. A hőszigetelésen kívül a zöldtetők elnyelik a zajt, és hozzájárulnak a zajszennyezés általános csökkentéséhez a városi környezetben.

5. A zöldtetők csapadékvíz-kezelése hatékonyabb

A zöldtetőrendszerek egy másik kulcsfontosságú tulajdonsága a hatékonyabb csapadékvíz-kezelés. Ha nagy mennyiségű eső esik, a zöldtető növényei és talaja felfogja a víz egy részét, majd lassan visszaengedi a csatornarendszerbe, valamint párologtatással a levegőbe juttatja. Ez minimalizálja az árvíz lehetőségét.

6. Meghosszabbítja a vízszigetelő lemez élettartamát

Extra védelmet nyújt az olyan időjárási körülmények ellen, mint a jégeső, szél, szélsőséges hőmérséklet-ingadozás, UV-sugarak stb.

 

 >> Kérjen ingyenes EPDM  gumilemez termékmintát

>> Ha Ön kivitelező, és szívesen dolgozna a RubberCover lapostető szigetelési rendszerrel, jelentkezzen oktatásunkra.

Galéria

Rendszerelemek

Kapcsolat

    * kötelező mezők