MOBILHÁZ, KONTÉNERHÁZ, KÉSZHÁZ TETŐSZIGETELÉSE

Az építőipar jelentős mennyiséget használ fel a világszinten elérhető erőforrásokból, és jelentős mennyiségű hulladékot termel.

A mobilház, konténerház valamint a készház olyan környezeti előnyöket biztosít, mint például az erőforrás-hatékonyság, a hulladéktermelés csökkentése, mivel alkalmazkodóképes, újrahasznosítható elemeket használ.

A moduláris jelleg azt is lehetővé teszi, hogy módosítsuk, lebontsuk vagy áthelyezzük az épületet, amely elemeit szinte úgy lehet újrahasznosítani, mintha lego kockák lennének.

Milyen épület készülhet mobilházból, készházból vagy konténerházból?

  • lakóépületek, nyaraló, melléképület, garázs
  • iskolák, óvodák
  • irodák
  • kórházak
  • kereskedelmi épületek pl.: hotelek, bevásárlóközpontok

Mindegy, hogy mobilház, készház vagy konténerház, az épület nem a helyszínen, hanem gyári környezetben készül (pl.: moduláris házak). Ez nagyon vonzó opció olyan projektek esetén, ahol kevés idő áll rendelkezésre, vagy a helyszín/az időjárási körülmények kihívást jelentenek. A modulokat nagyméretű darabokban gyártják, amelyeket az építkezés helyszínére szállítanak, és ott szerelik össze.

Mobilház, készház, konténerház előnyei

Rövidebb építési idő

Mivel a modulok nem a helyszínen, hanem egy gyárban, védett környezetben készülnek, jóval kevesebb idő és a helyszínen jóval kevesebb munkaerő szükséges. Az építkezés kevésbé zavarja a helyszín környezetét.

A jó minőség, ami mindig garantálható

Mivel az elemek gyárban készülnek, az építés folyamán végig gyári minőségellenőrzést lehet végezni. Ezzel el lehet kerülni az ellenőrzések miatti késedelmeket, és garantálható a magas minőség. A tető szempontjából ez azt jelenti, hogy a RubberCover EPDM rendszer beépítése után minden egyes elem vízzáróságát ellenőrizni lehet. Az elemeket csak akkor kell a helyszínre szállítani, amikor szükség van rájuk.

Alacsonyabb költségek

Mivel csökken az építkezés ideje és a helyszínen dolgozók száma, gyakran alacsonyabbak a költségek, így a projekt költségvetésének nagyobb részét lehet minőségi alapanyagokba fektetni.

Alacsonyabb egészségügyi és biztonsági kockázat

Mivel az építkezés nagy része ellenőrzött, gyári környezetben történik, jelentősen csökkennek a helyszíni kivitelezéshez kapcsolódó egészségügyi és biztonsági kockázatok.

 A különböző időjárási körülmények és a szennyezőanyagok befolyásoló hatása elhanyagolható

Amint a RubberCover EPDM tetőszigetelő lemez (bármilyen helyszínen) rákerül a tetőre, az teljesen vízzáró lesz. Moduláris építkezés esetén is, minden egyes tetőelemre teljes felületen ragasztott EPDM gumilemez kerül, mielőtt elviszik az építkezés helyszínére. Ezen felül a tetőelemek nagy részének szigetelése is a gyárban történik. Ez minimalizálja a pornak, szennyezésnek és nedvességnek való kitettséget.

Alkalmazkodóképesség/újrahasznosíthatóság/hordozhatóság

Amennyiben a tulajdonos később úgy dönt, szabadon áthelyezheti vagy átalakíthatja az elemeket az építkezés után.

Lapostető szigetelés vízszigetelés beépítési lehetőségek terasz tetőablak garázstető

 

Mobilház, készház, konténerház tetőszigeteléséhez miért a RubberCover?

Számos referenciaprojekt bizonyította, hogy az Elevate EPDM gumilemeze negyven évvel a beépítése után is jól teljesít. Egyre több moduláris építkezési projekt során használják, mivel az építkezés, illetve a kész épület élettartama során is jelentős előnyöket nyújt.

A RubberCover lapostető szigetelési rendszer teljes mértékben megfelel a moduláris építkezés követelményeinek, és nemcsak rugalmas tervezést tesz lehetővé, hanem azt is, hogy a változásokhoz alkalmazkodva lebontsuk, újrahasznosítsuk vagy áthelyezzük az épületet akár több évtizeddel a megépítése után is.

RC termékism.

1. Gyors és könnyű beépítés

Lángmentesen, speciális szerszámok megvásárlása nélkül, egyszerűen beépíthető.  A hidegen alkalmazott rendszert teljes felületű ragasztással lehet az alapra erősíteni, és szinte teljesen szagtalan. Az illékony szerves vegyületek (VOC) és oldószerek gyári környezetben történő kezelése miatt a egy vízbázisú ragasztót is kifejlesztettünk, így a gyári beépítési folyamat biztonságos.

2. Nagy lepelméret

Az EPDM lapostető szigetelőlemezeket többféle méretben, akár 15 m széles és 61 m hosszú leplekben is gyártják (~900 m2) és ennek eredményeképpen kevesebb a helyszíni toldás és rövidebb a beépítési idő. A leplek toldásmentesen készülnek közvetlenül a gyárban.

RC tekercsek

3. Kiváló időjárás-állóság és tartósság

Az EPDM lapostető szigetelő gumilemez egy teljesen vulkanizált gumilemez, mely elsősorban EPDM polimerekből és koromból tevődik össze és ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az ózonnak és az UV sugárzásnak. Miután a lemez nem tartalmaz lágyítót vagy égésgátló adalékot, így a tulajdonságai hosszú távon változatlanul megmaradnak és ezáltal tartós szigetelési megoldást nyújt.

4. Kitűnő rugalmasság és elaszticitás

Az EPDM gumilemez -45°C-ig rugalmas marad és 300 %-ot meghaladó elaszticitásának köszönhetően, kiválóan követi a mobilház, készház, konténerház elemeinek mozgásait.

5. Alacsony megtérülési költség

A mobilház, készház, konténerház Elevate gumilemezzel szigetelt tetői szinte alig igényelnek karbantartást. Amennyiben szükséges, a gumilemez még évek múltán is egyszerűen javítható az Elevate Takarószalag segítségével. Ez a tulajdonsága, párosulva a tartóssággal és a versenyképes beépítési költségekkel igen alacsony megtérülési költséget eredményez a mobilház, készház, konténerház tetőszigetelésének kivitelezésekor.

Ha az épületet sok idő elteltével át kell helyezni, vagy módosítani kell, a részletképzést könnyedén el lehet végezni. A régi lemez ugyan úgy fog teljesíteni, mint egy új.

6. Kompatibilis zöld- kék és napelemes tetőrendszerekkel

 

>> Kérjen ingyenes EPDM  gumilemez termékmintát

>> Ha szívesen dolgozna a RubberCover lapostető szigetelési rendszerrel, jelentkezzen oktatásunkra.

>> Számoljon kalkulátorunkkal

Galéria

Rendszerelemek

Kapcsolat

    * kötelező mezők