Teljes Elevate tetőszigetelés innovatív előregyártott otthonokon

A francia tervezői és mérnöki vállalat, a LUMICENE felkérte a céget, hogy lássa el hő- és vízszigeteléssel új, LUMIPOD modulját, amellyel a magánembereket és a szállodaipart is megcélozzák. Ezek az előregyártott kerek házmodulok 3 különböző méretben kaphatóak: a legkisebb egy 18 m²-es minimalista hotelszoba, míg a legnagyobb egy 36 m²-es családi fészek. Ezek a határozottan innovatív, egymodulos építmények nem az építkezés helyszínén épülnek. A prémium építészeti megoldásokhoz, amelyek atipikusak és környezetbarátok, hatékony és fenntartható műszaki megoldások kellettek, mint amilyeneket az Elevate kínál.

Elevate vízszigetelés moduláris épületekhez

A tetőhöz Elevate V-Gard páraszabályozó fóliát, Elevate RESISTA AK poliizocianurát (PIR) hőszigetelő táblát és Elevate RubberCover EPDM vízszigetelő lemezt használtak, amely tökéletes a kisméretű lakossági tetőkhöz (150 m²-ig).

Tökéletes műszaki és építészeti megoldás

„Olyan vízszigetelő megoldást akartunk, amelyet könnyű beépíteni a műhelyünkben, és amely segíti a LUMIPOD gyors, helyszíni összeszerelését, mivel az a szállítás megkönnyítése végett két részben érkezik – magyarázta Clément Salvaire, a LUMICENE ügyvezető igazgatója. – Az Elevate RubberCover EPDM vízszigetelő lemezre esett a választásunk, amely tökéletesen megfelel az előírásainknak. A csapatainknak mindössze el kellett helyezni a gumilemezt a tetőn, majd a félkörök alakját követve levágniuk, végül az alapzathoz ragasztaniuk kontaktragasztóval. A helyszínen a két félkört Takarószalag (QuickSeam Cover Strip) segítségével illesztettük össze. Előregyártott elemek is a rendelkezésünkre álltak, hogy garantáljuk az olyan tetőáttörések, mint az ereszcsatornák vagy a fatüzelésű kályhák kivezetésének lezárását (Univerzális csőszegélyező elem). A V-Gard páraszabályozó és a RESISTA AK PIR hőszigetelő tábla további előnyt biztosított. Az Elevate teljes tetőrendszert kínált, amely teljesen megfelelt a projektnek, és leegyszerűsítette a napi szintű kommunikációt.”

Elevate vízszigetelés moduláris épületekhez

>>Miért válassza lapostető vízszigeteléshez az Elevate EPDM gumilemezt?

 

Firestone vízszigetelés moduláris épületekhez