?>

Megáll a …… jegem! A RubberCover gumilemez állja a jégesőt

Erdőtüzek, aszályok, árvizek, hurrikánok, jégesők… Az elmúlt években egyre súlyosabbá váltak a szélsőséges időjárási események szerte a világon. Úgy tűnik, a fő bűnös az emberi eredetű éghajlatváltozás, amelyet az emberek okoznak fosszilis tüzelőanyagok elégetésével, erdőirtással és intenzív állattenyésztéssel.

Az időjárási szélsőségeket összegző európai adatbázis (European Severe Weather Database, ESWD) szerint nagyobb és intenzívebb jégesők esnek nemcsak a hagyományosan jégesők által sújtott régiókban, hanem az egész világon. Gyakran a jégesők jelentik a legkomolyabb, legnagyobb kihívást támasztó fenyegetést a tetőrendszerek számára. Különösen nagy kárt tudnak okozni: pusztán „esztétikai” károk mellett akár szivárgáshoz, vagy teljes beázáshoz is vezethetnek, amelyek további gondot okoznak. A jégeső okozta tetőkárok többek között a jégeső méretétől és intenzitásától, a tető lejtésétől, illetve a vízszigetelő anyag típusától és korától függenek. Bizonyos vízszigetelő lemezeket jobban károsít a jégeső, mint másokat – ez attól is függ, miből készült a termék, és hogy hosszú távon ellenálló-e.

Miért bízhat a RubberCover vízszigetelő gumilemezben?

A mai világban elengedhetetlen a reziliencia, és emiatt már a tervezés során figyelembe kell venni az épület burkolatának jégeső-ellenállását. Az általunk kínált RubberCover lapostető vízszigetelő lemez egy olyan reziliens termék, amely képes megbirkózni a szélsőséges időjárási eseményekkel, majd könnyedén helyre tud állni utánuk.

A lapostető vízszigetelő lemeznek nemcsak kiváló a tartóssága, hanem kiemelkedően ellenáll a jégesőnek is. A jégeső-ellenállásának meghatározásához a vízszigetelő lemezt leteszteltük az EN13583 szabvány szerint. Ez a szabvány határozza meg a kemény és puha aljzatra beépített bitumen, a műanyag és a gumi vízszigetelő lemezek jégeső-ellenállását. Az eredmények megerősítették, hogy a RubberCover vízszigetelő lemez a piacvezetők között van a jégeső-ellenállás terén.

lapostető vízszigetelés - jégeső okozta kár a tetőn

Általánosságban a jégeső-ellenállás annál jobb, minél vastagabb a vízszigetelő lemez – ezt a teszteredmények is mutatják. Harmadik felek által végzett tanulmányok kimutatták, hogy a hagyományos vízszigetelő lemezek jégeső-ellenállása jelentősen csökken a koruk előrehaladtával, míg a RubberCover  EPDM lemeznek teljes élettartama során kiváló a jégeső-ellenállása.

>>Tudjon meg többet az EPDM lapostető vízszigetelő lemezről…

>>Lépjen velünk kapcsolatba

lapostető vízszigetelés - jégeső okozta kár a tetőn